1 terabyte gratis epost

1 terabyte gratis epost

Hvis Google tilbyr en gigabyte lagring slår Microsoft tilbake med en terabyte. What the heck, det er 1. april.
Redaksjonen i Computerworld var ikke helt våken i dag tidlig. Vi gikk i første omgang rett på Aftenpsotens 1. april-sak om brikkemerking av pasienter. Heldigvis møtte saken en litt mer tilstedeværende kollega og det hele ble stoppet før publisering web.

Vi stusset også på nyhetene om Googles nye tilbud for epost-lagring. Ifølge vår egen internasjonale nyhetstjeneste IDG News har søkemotoren startet en test for å tilby alle brukere 1 Gb lagringsplass for sine eposter. Det må være en drøm for spammere! Et kjapt regnestykke gjorde det vel nesten umulig å gjennomføre med det første. Men Googles egen pressemelding om den nye Gmail.com-tjeneste var godt gjennomført og ble plukket opp av flere medier. Google selv har ikke ennå innrømmet at det dreier seg om en 1. april-spøk.

Noen timer senere var det Microsofts tur til å slå til. Ifølge en jukseside som ligner CNN tilbyr verdens største programvareselskap 1 terabyte lagringsplass. Ingen tvil om at det var en aprilnarr. En terabyte vil gi brukeren mulighet å lagre 500 millioner gjennomsnitts-eposter, eller rundt 2.700 eposter per dag i 500 år.

Og hvorfor skulle vi ha bruk for det? Jukseartikkelen siterer Bill Gates:

-- Fordi det er tusen ganger mer enn Google tilbyr. Hvis de kommer med et tilbud på 10 terabyte, høyner vi vårt lagringstilbud til 50 terabyte!

Linux-latter

Sillicon.com kommer med nyheter om at situasjonen for brittiske fanger skal bedres. Ifølge nyhetssiten vil disse i 2006 får bærbare pc-er med wifi for å holde kontakt med venner og familie. Prosjektet har fåt navnet "Con-Nections".

Det nederlandske it-selskapet Cistron skapte uro med pressemeldingen om at selskapet hadde kjøpt lisenser hos SCO. Ifølge selskapet er det best å være på den sikre siden, selv om SCOs krav på lisenspenger på linuxprogramvare er langt fra sikre.

--Kravene til SCO er omstridte, men Cistron har valgt å ta skrittet å kjøpe lisenser for å ha mulighet å hjelpe våre kunder hvis SCO skulle få rett, skriver Danny ter Haar i pressemeldingen.

Bleier og dopapir

Ifølge Computer Sweden EU i mot 1. april. Europakommisjonen mener at frihandelen forstyrres alt for mye av usaklige nyheter. Et nytt EU-direktiv, 2002/57/EG, forbyr alle kommersielle virksomheter å fortelle usanne historier denne dagen.

PC World i Danmark har funnet "finske forskere" som mener at bærbare pc-er kan få strøm av stråling i nærheten av 3G-master, og dermed bruke mindre strøm. Det er nødvendig å kjøre pc-en på Linux, som bruker mindre strøm enn Windows, ifølge våre danske kolleger.

Og hva med Computer Reseller News? Avisa kommer med "avsløringen" at Dell vil gå nye veier og selge andre ting enn bare dataprodukter, som mat og parfyme. Denne tjenesten, Delle Daily Direct, vil blant annen formidle produkter som Dell Colour Dimension (vaskepulver) og Dell FreePee Power Diaper (bleier).

Har du i dag blitt lurt av it-nyheter? Tips Computerworld, redaksjonen@computerworld.no