10 pakker som styrer pengesekken

TEST: Du trenger ikke betale en formue for å holde orden på penger som kommer og går. Her er en test av rimelige regnskapsprogrammer.

Programvare for regnskap og økonomistyring kan fort koste en formue, spesielt hvis du skal ha konsulenter som utfører spesialtilpasning. Du kan likevel komme langt med programmer som koster fra ca. kr 1 500 og opp til rundt kr 5 000.

Dette er vektlagt
PC World Norge har sammenlignet 10 rimelige pakkeløsninger. I  testen er det lagt størst vekt på å undersøke egenskaper for grunnleggende regnskap og faktura, brukervennlighet og funksjonalitet samt programmenes dokumentasjon og hjelp med tanke på nybegynnere.

Mens det i andre sammenlignende tester ofte kan utnevnes en tydelig vinner som vil være det beste valget for de fleste leserne, er dette vanskelig når det gjelder regnskapsprogrammer.

Stor variasjon
Programmene har ikke bare stor variasjon i funksjonsinnhold, men også svært forskjellige måter å løse oppgavene på. Tilgjengelige tilleggsmoduler og mulighetene for å vokse videre med løsningen spenner også over et stort område.

Likevel kan vi gi et klart svar på hvilken løsning vi ville ha valgt hvis vi drev en liten virksomhet og ville føre regnskapet selv, uten bakgrunn som regnskapsfører:

Som forrige gang vi testet regnskapsprogrammer, har vi vært innom mange produkter med gode løsninger, og denne gangen var det veldig jevnt.

Best i test
Totalt sett er det fortsatt daTax Totaløkonomi Standard 
som kommer best ut. Programmet har høy funksjonalitet, gir mye for pengene og er svært brukervennlig.

Ikke langt unna i samme kategori havner Agro Økonomi som er en del dyrere i innkjøp men har lavere vedlikehold, og Matrix som er testens desidert rimeligste løsning.

Blant de tyngre programmene står valget mellom Mamut Office Standard, Visma Avendo Økonomi 40 og Uni Økonomi Start V3 – i den rekkefølgen.

Duett Økonomisystem er også et veldig bra program, men havner rett bak de andre pga. den noe høyere prisen.

Les hele testen på PC World sine hjemmesider.