100 byer får trådløst bredbånd med Wimax

100 byer får trådløst bredbånd med Wimax

I løpet av et års tid vil 100 byer i verden være dekket av trådløs bredbåndsteknologi, Wimax.

Prosessorprodusenten Intel forventer at det neste år vil være 100 byer over hele verden med nye pilotprosjekter for trådløst bredbånd med Wimax-teknologien.

Wimax er en trådløs bredbåndsteknologi som kan benyttes hos folk som ikke har tilgang på fiber eller adsl. Intel er den primære drivkraft bak Wimax.

Intel har allerede 13 prosjekter med Wimax i gang og flere under oppseiling. Selskapet regner med å samarbeide med hundre storbyer om Wimax om et år. Utover en rekke amerikanske byer har blant andre Düsseldorf, Jerusalem og Seoul Wimax-prosjekter på gang.

Parkeringsvakter

Intel har satt prosjektene i system ved å lansere initiativet Digital Communities sammen med blant andre Cisco, IBM, SAP og Dell.

For noen av byene dreier det seg om at selve byen skal bruke den trådløse bredbåndsadgang til alt fra brannvesen til parkeringsvakter eller internett i klasseværelsene.

Flere byer har vil også benytte seg av muligheten for å gi gratis eller billig internettadgang til innbyggerne ved hjelp av Wimax.

Dekker store områder

Byen Corpus Christi i den amerikanske delstat Texas vil dekke et område på over 350 kvadratkilometer og gi borgerne adgang til nettverket.

I Norge har både Telenor, Catch og Nextgentel kjøpt Wimax-frekvenser.