100 millioner norske kartoppslag

100 millioner norske kartoppslag

I 2005 gjorde norske brukere på Finn.no 274.000 kartoppslag hver dag.

I 2005 gjorde brukerne på FINN.no til sammen 100 millioner kartoppslag, det vil si 274.000 oppslag hver dag.

I 2006 regner selskapet med at antall kartoppslag vil ende på rundt 200 millioner, en dobling fra 2005, skriver selskapet i en pressemelding

- Nordmenn er opptatt av kart. Derfor er vi fokusert på å tilby brukervennlige kartløsninger som et strategisk verktøy, sier produktdirektør Tine Reuterdahl i FINN.no, som er en del av Schibsted-konsernet.
 
Det var opprinnelig i forbindelse med eiendomsannonser at FINN.no så at kart var viktig for å øke verdien på tjenesten. I dag er karttjenester en viktig del for alle markeder. For eksempel blir det enkelt for lesere av rubrikkannonser å se hvor i landet salgsgjenstanden befinner seg.
 
FINN.no inkluderte karttjenester i 1999. Årsaken var et sterkt behov for å sikre et godt produkt for folk som skulle selge eiendom. I starten var karttjenesten knyttet til eiendomsannonsene og de dekket kun Stor-Oslo.

Boligsalg sentralt

- Eiendomsmeglerne er sentrale rådgivere for boligselgerne og derfor var det viktig å heve innholdet i boligannonsene slik at meglerne ble gode ambassadører for boligannonser på Finn.no. Kart var derfor strategisk viktig for å vise at internett var en attraktiv kanal, sier Reuterdahl.
 
I 2000 ble Finn.no skilt ut fra Aftenposten og etablert som eget selskap, og i januar 2003 ble Geodata valgt som leverandør av karttjenester til FINN.no.
 
- Geodata kan kart. Våre brukere bekrefter at kart er viktig og at de er fornøyd med karttjenestene. Vi får mange henvendelser, blant annet om endringer som har skjedd i folks nærområder og som de ønsker å gjøre oss oppmerksomme på, men også mange spontane, positive tilbakemeldinger, sier Reuterdahl.

Siste tilskudd er reiseportalen på FINN.no, der kart er svært sentralt. Reiseportalen er smekkfull med kart fra alle verdenshjørner. Man kan velge mellom store oversiktskart, eller detaljerte bykart.