100 personer får sparken i Ementor

100 personer får sparken i Ementor

Ementor taper fortsatt penger. - Vi har et kostnadsproblem, sier konsernsjef Jo Lunder.

På dagens resultatpersentasjon av tallene for tredje kvartal, uttalte konsernsjef Jo Lunder at selskapet opplever stor forbedring i Danmark og Sverige, men at tallene ikke er bra nok for Norge.

- Men tallene er ikke så ille som de ser ut ved første øyekast, sier Lunder.

Selskapet har likevel et kostnadsproblem, og derfor har de bestemt seg for å si opp 100 personer her til lands. Kuttene skal gjennomføres i fjerde kvartal, og vil få effekt allerede i første kvartal neste år.

Taper på SAP-prosjekt

Han påpeker at Ementor ikke har et topplinjeproblem, men at det er den underliggende kostandsbasen som er for stor.

- Vi har også hatt problemer med å styre våre egne prosjekter, sier Lunder.

I Norge omsatte selskapet for 446 millioner kroner, og fikk et driftsresultat på minus 39,5 millioner. Men mye av dette resultatet forklares med tap på tidligere inngåtte fastprisprosjekter og problemer med implementeringen av SAP. Hele åtte millioner kroner ekstra tilføres SAP-prosjektet i kvartalet.

Blodrødt

Totalt omsatte Ementor for 758 millioner kroner i kvartalet. Det er en reduksjon på 9,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Serviceinntektene ligger på samme nivå som tredje kvartal 2004 og andre kvartal 2005.

Konsulentinntektene falt med 12,1 prosent i kvartalet. Ementor opplyser om at den største reduksjonen er relatert til Business Solutions-området i Danmark - hovedsakelig saom følge av en reduskjon i antall konsulenter i perioden.

Resultatet før skatt for videreført virksomhet i tredje kvartal havnet rundt minus 70 millioner kroner. I andre kvartal i år tapte selskapet nesten 64 millioner kroner.

Fremdeles mange utfordringer

Jo Lunder annonserte i andre kvartal at planen for selskapet var lagt, og han mener at de er godt i gang.

- Vi vil fortsette å restrukturere Ementor til jobben er gjort, sier han.

Under resultatpresentasjonen sa Lunder at den restruktureringen som nå gjøres i Norge, vil på kort sikt bli vanskelig for selskapet, men at det på lang sikt vil bli bra.

- Min konklusjon er at vi har et godt driv i prosessen, men det er fremdeles mange utfordringer, sier Lunder.

Strukturelle grep

Les også om Ementors salg av outsourcingsvirksomheten i Norge og Sverige til ErgoGroup. Ementor er også igang med å skille ut konsulentvirksomheten i et eget, uavhengig selskap.