1.125.899.906.842.624 byte

DMX-3 blir det første allment tilgjengelige lagringssystemet som kan lagre en datamengde på over en petabyte, eller en million gigabyte.
EMCs nye "hyllevare", Symmetrix DMX-3, er et system bestående av 960 harddisker som kommer på markedet i september. Systemet har god plass:

1.125.899.906.842.624 byte for å være nøyaktig. Til neste vår blir produktet utvidet til 1.920 disker, opplyser EMC, ifølge Computerworld Danmark. Hensikten er å få flere kunder til å bytte fra et mellomstort til et stort system, og lokkemiddelet er at prisen per terabyte er fallende.

-- Vi forventer at DMX-3 vil bidra til å befeste vår posisjon i det øvre sjiktet av lagringsmarkedet, sier EMCs konsernsjef Joe Tucci.

Mellomklassen

Men det er mellomklassen av lagrinssystemer som for tiden er best butikk for EMC, og som bidro mest til en tosifret vekst i det foregående kvartalet. Også EMC forventer at systemene i mellomklassen fortsatt vil vokse raskere enn de aller største systemene.

De to viktigste produktseriene, Clariion i mellomklassen og Symmetrix i den høye enden av skalaen, har vært svært ulike i sin oppbygning, men skal nå bli likere.

-- Vil de noen gang få nøyaktig samme arkitektur? Ikke i nærmeste fremtid. Det vil være flere flere felles komponenter og kode, men innerst inne vil de fortsatt være ulike systemer, sier Joe Tucci.