13 gode gratisprogrammer til Mac

13 gode gratisprogrammer til Mac

TIPS: Her er 13 programmer som gjør hverdagen litt enklere.

Det er ikke mangel på gratisprogrammer til OS X. På Apples hjemmesider finnes det tusenvis å velge mellom. Det vanskelige er imidlertid å finne nøyaktig hva du leter etter. Smashing Apps har laget en liste med 13 forslag til gode gratisprogrammer.

Har du forslag til noen gratisprogrammer man ikke klarer seg uten? Del tipset ditt i kommentarfeltet nedenfor!

Sketchbox er et program som gjør det enkelt ta notater, enten det handler om tekst, små bilder eller påminnelser. Notatene kan deretter lagres som tekstfiler, png-bilder eller kopieres og klippes inn i andre programmer som Pages og Word.

LES OGSÅ: Nytt 3D-program i åpen beta

Bean er en tekstbehandler som ifølge utvikleren ikke er ment å erstatte Word eller lignende programmer. Programmet skal fungere som en enkel og rask måte å skrive dokumenter som ikke trenger avansert formatering. Til tross for det kan Bean lese .doc-filer og lagre til blant annet .rtf. og .html.

The Unarchiver er et program som pakker opp de fleste typer komprimerte filer. Om ikke den innebygde tjenesten i OS X kan åpne en komprimert fil, er sjansen stor for at The Unarchiver kan det.

I Appointments kan du legge inn kontakter, hendelser og kunder for å enkelt holde oversikt over hvem du skal prate med når.

SnapNDrag er en god erstatter for skjermbildefunksjonen i OS X. Klikk på en knapp og dra skjermbildet over i programmet. Du kan så redigere skjermbildet og lagre det i ulike formater og kvalitet.

Med SyncMate kan du enkelt synkronisere din Mac med din Windows-mobil. Kontakter, kalendere, notater og bokmerker synkroniseres uten problemer.

LES OGSÅ: Google Picasa for Mac i beta

Caffeine er programmet for deg som vil forhindre at Mac-en din går i hvilemodus.

MacLoc er den enkleste måten å raskt låse Mac-en din på hvis du plutselig må vekk fra skrivebordet. Legg programmet i dock-en og klikk på ikonet når du vil aktivere det.

Carbon Copy Cloner tilbyr en enkel måte å ta en fullstendig kopi av harddisken din på.

EverSave et et lite program for deg som ikke klarer å huske å lagre dokumentene dine - det gjør jobben for deg. Velg hvor ofte du vil at dokumentet du jobber med, skal lagres, og EverSave tar hånd om resten.

Vienna er en rss-leser som har innebygd nettleser og artikkelfilter.

AppCleaner er et svært nyttig program som avinstallerer programmer på en skikkelig måte. Programmet fjerner alle tilhørende filer når du sletter et program fra datamaskinen.

Folx er et nedlastingsprogram som gjør det enkelt å raskt og sikkert laste ned filer fra via http og ftp.

Listen er hentet fra Smashing Apps via Macworld.se.