ENGASJERT: Tech-nettverket for kvinner forteller om stort engasjement blant de 130 jentene som deltok på tech-camp på Teknisk museum. (Foto: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM)

ENGASJERT: Tech-nettverket for kvinner forteller om stort engasjement blant de 130 jentene som deltok på tech-camp på Teknisk museum. (Foto: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM)

130 jenter på tech-camp

Ungdomsskolejenter på sommercamp for å oppleve at teknologi er moro.

Tech-nettverket for kvinner – TENK – arrangerte i sommer en to-dagers sommerleir for jenter i ungdomsskolealder. Her fikk 130 jenter i alderen 13 til 16 år delta på workshops, paneldebatt, og løse oppgaver som «bygg ditt eget spill», «lag din egen chatbot», «nettsikkerhet», «lag din egen nettside» og «Robocop».

Tech er moro!

TENK er opprettet med det mål for øyet å inspirere flere kvinner til å oppsøke utdannelse og jobber innen teknologi. Ifølge nettverket hjemmeside samarbeider de tett med IKT-Norge og Oda-nettverket, og har blant annet tidligere arrangert «Girl tech fest» under Oslo Innovation Week. Dette arrangementet var rettet mot de yngste, mens sommercampen altså var to dager for litt eldre jenter.

— Målet var å vise jentene at teknologi er morsomt, og å vise dem at dette er noe de mestrer veldig bra! Til tider ble det til og med litt vanskelig å legge fra seg oppgavene for de syntes det var så gøy, forteller Marte Løge fra Itera i en pressemelding. Hun var med på å arrangere denne første teknologicampen for unge jenter.

Mer til neste år

TENK informerer at de har til hensikt å arrangere teknologicampen til neste år også.

— Campen ble avsluttet med spørsmålet fra jentene «hvordan får vi vite om neste års camp?», så jeg tolker det som at dagene var en stor suksess, sier Marte Løge. 

Ambisjonene for arrangementet er at jentene skal få oppleve noe bedre hvert år, og planleggingen av neste års teknologicamp er allerede i gang.

Det er mulig å melde sin interesse for neste års arrangement allerede nå. Det kan du gjøre på denne siden.

For bedrifter blant våre lesere som ønsker å bidra til at Tech Camp 2018 skal bli enda bedre, oppgir TENK denne epostadressen for kontakt: tenk.norge@gmail.com.