1,5 milliard Java-enheter

1,5 milliard Java-enheter

Det finnes nå Java-teknologi i 250 millioner mobiltelefoner, 650 millioner pc-er, 500 millioner SIM- og smartkort og 100 millioner andre steder.
I forkant av den årlige 3GSM-kongressen i Cannes 23-26 februar kunngjør Sun Microsystems at ca. 1,5 milliard enheter av forskjellig slag nå har en Java-motor i seg, verden over. Dette er en vekst på 25 % siden juni 2002, skryter Sun Microsystems i en pressemeldinSun tror årsakene til den raske utbredelsen av Java er flere:a sikre identitetskort til mobiltelefoner, skrivere, web-kameraer, biltelematikk, pc-er, medisinsk utstyr, servere, jetmotorer, navigasjonskontroller for NASAs Mars Rover, og mer.

-- Kostnader og risiko for virus og identitetstyveri er blitt daglige problemer for bedriftsledelse og individuelle forbrukere. Som resultat har samfunnet vendt seg mer og mer til Java-teknologien, kommenterer markedssjef Terje Biringvad i Sun Microsystems i Norge.

Flere store implementeringer er på gang. NASA skal implementere 100.000 8One NASA8 smartkort for sine ansatte i løpet av 2005, og Thailand planlegger å forsyne alle sine innbyggere med Java-baserte smartkort.