17 land ut mot Googles Gmail

Det som først ble ansett som en aprilsnarr er i ferd med å utvikle seg til et gedigent mareritt for Google.
De 15 EU-landene pluss Australia og Canada har gått hardt ut mot den nye eposttjenesten som Google annonserte 1. april. Datatilsynene i blant annet Danmark og Sverige er med på en frontalangrep mot Googles planer for sin nye eposttjeneste.

Ifølge organisasjonene i disse 17 landene er Gmail i strid med personvernloven i EU og de andre to landene.

Google vakte oppsikt da selskapet kunngjorde planene om ny, omfattende posttjeneste. Lagringsmengden på 1 gigabyte per bruker er mye, men det er Googles plan om å overvåke og indeksere den private eposten etter innhold som får oppmerksomhet.

Google vil tilby den enorme lagringsplassen gratis, mot at selskapet får rett til å skanne epostene på nøkkelord i innholdet. Google kan dermed målrettet sende reklamebeskjeder, som åpnes i eposten når brukeren leser den.

Å indeksere epostens innhold for kommersielle mål, setter personvernlovene på prøve. Ifølge Pricvacy International, gruppen som står bak den internasjonale klagen, er tjenesten lovstridig på en rekke punkter.

- Personer som for eksempel sender epost til en Gmail-kunde vil også få sin epost overvåket, sier Mark Rothenberg til Internetnews.

Google har også fått mye pepper i USA, og har allerede sagt de vil revurdere Gmail, etter all kritikken.