19 timer uten lading

19 timer uten lading

LONDON (PC WORLD): Med sine nye ultraportable Latitude E4200 skryter Dell på seg en ekstremt god batterilevetid.

Dell har ikke akkurat vært kjent for sitt lekne design når det kommer til bedriftsmodeller. Med E4200, som en ultraportabel variant, retter selskapet opp noe av dette ryktet.

Ikke bare kan du få modellen i flere farger, deriblant rosa, men det generelle designet er også langt mer stilig enn det vi er vant til å se fra den kanten.

Med standardbatteri veier ikke E4200 mer enn 1 kg, men det er først når du setter på det utvidede batteriet at det virkelig blir interessant. Ifølge Dell selv er det da mulig å oppnå en batterilevetid på hele 19 timer.

Dell påstår også at dette er resultater oppnådd med testprogrammet MobileMark.

Hvordan dette slår ut når vi senere tester produktet i praksis gjenstår å se, men dette er uansett en ekstrem forbedring og vil gjøre pc-en til et langt bedre reisefølge enn mange av konkurrentene kan tilby.

Dell benytter programvaren Controlpoint for å styre strømforbruket riktig. Den har også en egen mulighet for hurtigladning som bruker en time på å nå et batterinivå på 80 prosent.

E4200 er som sagt en utraportabel modell. Den har 12,1 tommers skjerm og en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Den støtter også alle former for mobil kommunikasjon. Dette gjelder alt fra 802.11n via Bluetooth og ikke minst 3G/HSDPA-støtte.

I tillegg kan den også leveres med støtte for WIMAX for den som trenger dette., samt mulighet for å integrere GPS.

Maskinen kjører Intel Core 2 Duo-prosessorer (ULV) på 1,4 GHz. I tillegg er den utstyrt med 1GB mine som kan utvides til 5GB.

I og med at den er såpass liten er det ingen integrert optisk enhet i maskinen. Denne må eventuelt kjøpes som en separat enhet. Du kan også utstyre tastaturet med bakgrunnsbelysning, men dette er ekstrautstyr.

E4200 har flere tilkoblingsporter. Ekstra skjerm støttes av VGA-porten og i tillegg finner du USB 2.0, e-sata samt en FireWire-tilkobling.

Prisen er vi ennå noe usikker på og den vil sterkt avhenge av hvilke konfigurasjon som velges.

Latitude E4200 kan leveres med SSD-disk på 64 eller 128 GB.