2005: Året som kommer

2005: Året som kommer

Vårt søstertidsskrift InfoWorld i USA har tatt en titt på de viktigste tingene som vil komme til å skje i it-verdenen i år. Her er oppsummeringen.

Fjoråret ble avsluttet med en rekke fusjoner blant IT-selskaper verden over, og et solid dryss løsninger for lokalt søk på skrivebordet fra blant andre Microsoft og Google – begivenheter og produkter som nok vil dominere IT-medarbeideres hverdager til langt utpå året.

Analyseselskaper som IDC og Forrester Research spår økt bruk av ressurser på IT i 2005, og mener også at vi vil se ytterligere utvikling av operativsystemer, SOAer (service-oreiented architectures), on-demand computing, lagring, åpen kildekode og – stadig viktigere – sikkerhet.

Økt forsvar

Når det kommer til sikkerhet vil alles øyne være på Microsoft og deres forventede lanseringer av en rekke nye produkter og tiltak for å bedre sikkerheten på sin eksisterende produktportefølje. I mellomtiden vil etablerte sikkerhetsleverandører tilby nye løsninger i 2005, og nettverks- og lagringsleverandørene vil fortsette å integrere sikkerhetsløsninger i sine produktlinjer. Cisco Systems' oppkjøp av Protego på slutten av fjoråret leder an i utviklingen bransjen kommer til å ta – konsolideringen i bransjen fortsetter når enkeltprodukter og løsninger kjøpes opp og integreres av større sikkerhetsleverandører. Samtidig er det sannsynlig at disse store leverandørene fortsetter å utvide ut over sine tradisjonelle territorier, som Symantec gjorde med sitt oppkjøp av Veritas Software.