29 smarte tips for bedre Windows

29 smarte tips for bedre Windows

Seig oppstart og treg maskin? Du kan enkelt øke sikkerheten og fjerne de verste irritasjonene. Vi viser deg hvordan.

Om du sitter lenge nok med Windows XP, støter du på mange unødvendige problemer som skulle vært løst; alt fra ruskete oppstarter til ikoner som liker å leke gjemsel. Det finnes ikke løsninger på alle problemene, men vi kan tilby omveier - og ender til slutt opp med en ønskeliste for den nye utgaven av Windows.

Du kan lære hvordan du forbedrer mange av svakhetene i XP, slik at hverdagen din blir litt enklere.

Her finner du alle tipsene på PC World.

Få fart på oppstarten

Problemet: Har du noensinne opplevd at Windows automatisk starter programmer uten å spørre deg først? Dette fører som oftest til at den ellers så raske pcen din blir vanvittig treg. Enda verre er det at det ofte ikke finnes noen måte å deaktivere denne automatiske oppstarten på i selve programmet.

Løsningen: Hvis du vil deaktivere automatisk oppstart av alle programmer du ikke trenger kan du benytte verktøyet Windows Systemkonfigurasjon. Velg Start/Kjør, skriv inn msconfig i tekstfeltet. klikk så OK. Gå til skillearket som heter Oppstart. Fjern haken ved ett eller flere av programmene du ikke ønsker og klikk OK. Start deretter pcen på nytt.

For sikkerhets skyld bør du deaktivere ett program om gangen, i tilfelle noe skulle gå galt. Når Windows starter på nytt, vil Systemkonfigurasjon starte i testmodus. Hvis ingen alvorlige feil har oppstått, kan du krysse av boksen Ikke vis denne meldingen og Start ikke Systemkonfigurasjon når Windows starter.

Her finner du alle tipsene på PC World.