30 bilder i sekundet

Nye bildebrikker vil revolusjonere kompakte digitalkameraer.

En ny bildebrikke fra Micron Technology gjør det endelig mulig å knipse i vei som en paparazzi på kompakte digitalkameraer.

En silisiumbasert bildebehandler for kompakte kameraer gjør det mulig å ta så mye som 10 bilder på 8 megapiksler i løpet av ett sekund. Bruker du en lavere oppløsning, for eksempel 2 megapiksler, kan du med denne teknologien ta 30 bilder på ett sekund.

Med andre ord kan du lage heftige fotomontasjer, eller sikre at du får med deg alle brøksekundvarianter av et godt bildemotiv.

Brikken vil også kunne brukes til video-opptak i 720p-formatet, den laveste oppløsningen betegnet som høydefinisjonsvideo, skriver news.com.

Stort sprang

Denne type hastighet er et godt stykke unna i de fleste kameraer i dag. To eller fire bilder i sekundet ved makimal oppløsning er det vanlige.

Desverre blir ikke bildebrikken fra Micron å finne i nye kameraer med det aller første. De første prøveeksemplarene vil gå ut til kunder i høst, men volumproduksjon for kamerafabrikantene neppe tar til før første halvdel av 2007, skriver news.com.