300 Mbps på mobilen

Det japanske mobilselskapet NTT DoCoMo har oppnådd skikkelig fres på overføringshastigheten på det som kan bli 4. generasjons mobilnett.
NTT DoCoMo ligger et langt hestehode foran andre teleselskaper på fremtidens mobilnett. Allerede har de i flere år tilbudt UMTS eller såkalt 3G med stor suksess på det japanske markedet. Nå er selskapet i full gang med det som for de blir neste generasjon, 4G. I Norge venter vi som kjent fortsatt på UMTS.

Det var i forrige uke den japanske teleoperatøren oppnådde en maksimumshastighet på hele 300 megabits per sekund, med et gjennomsnitt på 135 Mbps i en test. Datoverføringen ble oppnådd i et testfelt hvor en bil kjørte i 30 kilometer i timen i en radius på en kilometer fra basestasjonen.

Takumi Suzuki som er talsmann for NTT DoCoMo uttalte i en offentliggjøring av resultatet at dette på ingen måte er en vanlig overføringskapasitet, men at selskapet satser på en båndbredde på 100 Mbps i et 4. generasjons mobilnett. Selskapet tror på en kommersiell lansering i 2010.