3,6 Mbit/s på mobilen

Med Ericssons teknologi i bunnen vil det neste år dukke opp mobiltelefoner som støtter en båndbredde på 3,6 Mbit/s.

Hype-kurven til den nye 3g-standarden HSDPA peker fremdeles krapt oppover, og nå begynner telefonprodusentene å gjøre seg klare. Ericsson har oppgradert sin mobilplattform Mobile Platforms med støtte for HSDPA. Den brukes blant annet av Sony Ericsson, LG og Sharp, skriver ComputerSweden.

 

- Til tross for at vi har bygget inn støtte for HSDPA blir telefonene mindre enn dagens 3g-telefoner. Dessuten er batteritiden bedre, sier visedirektør i Ericsson Jörgen Lantto til vår svenske søsterpublikasjon.

 

Selskapet har lykkes med å minke antallet komponenter fra 150 i dagens 3g-telefoner til under 100. På denne måten klarer de å pakke inn mer teknologi på mindre plass.

 

Ikke med en gang

 

Plattformene er tilgjengelige for telefonprodusentene i dag, men det vil gå et knapt år før telefoner basert på dem er i salg. Forbrukerne kan glede seg til nye tjenester som drar nytte av HSDPA, og ikke minst den store båndbredden.

 

Ericsson hopper over første generasjon bredbåndstjenester for denne standarden og går direkte på den andre. Dette innebærer en kapasitet på opptil 3,6 Mbit/s.

 

- Noen få velger å lansere tjenester på 1,8 Mbit/s, men de fleste telefonprodusentene og operatørene gjør som oss, sier Lannto.

 

For å kunne ta i bruk den nye standarden i Norge må også operatører som Telenor og Netcom oppgradere nettene sine. Foreløpig innrømmer ingen av dem å ha konkrete planer om å gjøre dette.

Les også:
Finner først med turbo-3g
Mobiltrender 2006