39 mister jobben i Comptel

Konsulentselskapet Comptel Communications kutter 39 stillinger, 30 av dem i Bodø.

- Dette er en ren katastrofe. Det vil bety en utarming av it-miljøet i Bodø og kommer som en bombe på oss, sier Øyvind Kymre, NITO-tillitsvalgt i Comptel lokalt, til Avisa Nordland.

Ledelsen i selskapet som fremmer forslaget overfor styret i dag og de ansatte vil få beskjed om vedtaket i løpet av dagen. I tillegg til 30 arbeidsplasser i Bodø, forsvinner ni stillinger i Oslo og Bergen, der det totalt er 100 ansatte i Comptel. Selskapet har også 13 ansatte på Lillehammer, som ikke blir berørt av kuttene.

Staben har fått en snau måned på å akseptere vedtaket.

- Vi har nok vært forberedt på personalkutt, men ikke på slike tall, og slett ikke at så å si alt skal tas i Bodø, sier en kriselammet stab.

- Dramatisk

Ordføreren i Bodø, Odd-Tore Fygle, mener det er svært dramatisk at 30 arbeidsplasser blir borte, og synes det er pussig at han ikke er blitt orientert av selskapet.

– Selv i en stor by har slike vedtak betydning, ikke minst for et it-miljø som er ett av satsingsområdene våre, sier ordføreren.

Comptel Communications går med overskudd både i Norge og i Bodø. Mediation-delen av butikken har hatt 45 millioner kroner i pluss.

Les mer på Avisa Nordland.