3Com gjør ruter-comeback

Etter et lengre fravær fra ruter-businessen, hopper 3Com på toget nok engang.
-- Kundene våre har lenge trykket på for å få oss tilbake i ruter-businessen. Vi synes selv vi matcher Cisco med vårt ende-til-ende tilbud, sier direktør Nick Tidd, som er ansvarlig for markedsstrategien i selskapet.

3Com har vært borte fra den komplekse delen av rutermarkedet siden 2000, men gjør nå et comeback med produktfamilien Router 5000. Selskapet regner med å kunne levere fra oktober. Produktfamilien består av fire produkter, og alle ruterne leveres med maksimal minnekonfigurasjon - en egenskap Tidd mener betyr mye for kundene.

-- Noen leverandører selger rutere med basiskonfigurasjon, og tvinger deg til tilleggskjøp etter hvert. Vi leverer med 2,506 MB minne, mens andre starter på 64 MB. Kundene er lei av denne uthulingen, sier Tidd.

Han legger til at den nye ruter-familien er standardbasert og ikke benytter proprietære protokoller, som er nok en fordel i forhold til Cisco, ifølge 3Com.

-- Vi regner med markedssjanser hos våre eksisterende kunder såvel som nye selskaper som skal utvide sine nettverk, sier Tidd til IDG News Service.