3D-navigering med Google Earth

3D-navigering med Google Earth

Logitech lanserer tredimensjonalt navigasjonsverktøy.

3Dconnexion, et selskap eid av Logitech, lanserer nå et tredimensjonalt navigasjonsverktøy ved navn SpaceNavigator. Løsningen er kompatibel med Google Earth og Google SketchUp, i tillegg til andre populære 3D-applikasjoner.

SpaceNavigator gir brukere mulighet til å bevege seg flytende i 3D miljøer – uten å gjøre ulike musebevegelser flere ganger eller å måtte taste flere tastaturkommandoer. Logitech og Google jobbet sammen for å utvikle naturlig støtte for SpaceNavigator med Google Earth, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi er alltid begeistret over innovasjoner som gir brukere ytterligere mulighet til å koble kraften og oppdagelsen av 3D utforskning i Google Earth, sier John Hanke, direktør for Google Earth.

SpaceNavigator har seks optiske sensorer som kontinuerlig kommuniserer et stort antall data som sikrer navigasjon i 3D applikasjoner. Denne teknologien gir brukere mulighet til å fly gjennom tredimensjonale verdener, uten å måtte stoppe opp for å bruke tastatur eller mus for å endre retning.

Brukere kan benytte SpaceNavigator for å panorere, zoome og rotere 3D objekter, noe som ikke er mulig med mus og tastatur alene. Det lille avtrykket i den tunge stålbasen holder SpaceNavigator nede på skrivebordet og støtter en styrehette som er designet for å bøye seg i alle retninger.

Et solid dytt på hetten aktiverer en rask bevegelse, mens ett mer forsiktig dytt resulterer i en senere bevegelse.

SpaceNavigator har en ny 3Dconnexion konfigureringsveileder som forenkler hurtighetsjusteringer og andre innstillinger. Konfigureringsveilederen bruker animasjoner og bilder som demonstrasjon slik at brukere kan begynne å bruke redskapet umiddelbart. SpaceNavigator er kompatibelt med Windows XP, 32-bit og 64-bit.

Standardutgaven av SpaceNavigator vil ha en veiledende pris på 99 euro.

Mer informasjon finner du her.