- 3D-tv med briller er for dyrt og dårlig

- 3D-tv med briller er for dyrt og dårlig

Nettbutikkene har ikke stor tro på dagens 3D-teknologi. I Elkjøp er de mer optimistiske.

Etter mange omfattende lanseringer fra de største tv-produsentene er det klart at salget av 3D-tv-er vil starte på det norske markedet i april.

Forhandlerne og kjedene har imidlertid ikke gjort noen store forberedelser. De stiller seg avventende til etterspørselen på markedet.

- Vi har tatt inn noe 3D-tv, men vi har ikke veldig tro på det, sier Svenn-Aage Lysebo i Netshop.

Lysebo sier videre at Netshop ikke kommer til å bruke store ressurser for å skape interesse blant kundene.

- Foreløpig er prisdifferansen på en tv med og uten 3D for stor, og dagens teknologi med 3D-briller tror vi ikke på, sier han.

- Hadde prisforskjellen vært mindre, så kanskje - men en 50-tommers skjerm koster gjerne mellom 6 000 og 7 000 kroner. Man skal være ganske interessert for å risikere de pengene på en teknologi som kanskje ikke viser seg å være noe, så vi tror det blir en flopp.

Ser an etterspørselen

Også Komplett.no har lagt inn bestillinger på et initielt volum for å se an etterspørselen og interessen.

- De første modellene kommer inn i i april, men i første fase tror vi ikke dette vil utgjøre noe stort volum for oss, sier Anton Hagberg i Komplett.no.

En av grunnene til det er prisen på de nye tv-ene, som Hagberg anslår at vil ligge ligge 25 til 30 prosent over prispunktet på vanlige flatskjermer. Den andre store bremsen mener han er mangelen på 3D-innhold.

- Det er jo en morsom greie, men som kategorisjefen vår sier, hvor spennende er det å se Avatar ti ganger i løpet av en kveld?

Han tror imidlertid teknologien etter hvert vil bli standard i flatskjermer, og sammenlikner teknologien med bluray.

- Det skjer jo spennende ting. Fotball-VM skal vises i 3D på ESPN, og på gaming og spillkonsollsiden kommer det mye. Jeg kommer nok til å gå for en 3D-modell neste gang jeg skal kjøpe ny tv hjemme selv, sier Hagberg.

3D er framtidens standard

Hos Elkjøp har de tro på at 3D-tv-ene kommer til å selge godt. Mye fordi de kan vise i 3D-kvalitet, men ikke minst fordi de er av de ypperste hva gjelder kvalitet også på vanlige tv-sendinger.

- Det kan være greit å få med seg at disse tv-ene er fullt kompatible med dagens formater. Man kjøper en tv for å ha den i mange år. At tv-en også viser 3D gjør at den i større grad er en sikker investering for fremtiden, sier pressekontakt Simen Sundt i Elkjøp Nordic.

Simen Sundt tror suksessen ligger ligger mye i hendene på de som produserer innholdet. Bluray-filmer og spill vil være det som fra starten gjør 3D-tv spesielt interessant for hjemmekino- og spillentusiaster.

- Suksessen er naturligvis avhengig av at det produseres mye og godt innhold i 3D. Jo flere 3D-sendinger på tv, 3D-filmer i butikkene og annet 3D-innhold som blir gjort tilgjengelig, desto mer attraktivt blir det at din neste tv også kan vise 3D-innhold.

Sundt kan røpe at Elkjøps varehus vil ha tilgang til varene etter hvert som de lanseres slik at det i løpet av kort tid vil være mulig å oppleve 3D-tv i Elkjøps butikker.