3G-eiere bruker ikke 3G

3G-eiere bruker ikke 3G

Ny teknologi skal gjøre mobilbruk enklere. Men åtte av ti mener det bare blir mer komplisert.

Neste uke avholdes 3GSM World Congress i Barcelona, den årlige hallelujamessen for Europas mobiltelefonibransje.

 

Ifølge en britisk undersøkelse har telebransjen imidlertid langt igjen før de har overbevist publikumet at 3G er noe du kan bruke også.

 

Hele 73 prosent av de spurte i udnersøkelsen som eier en 3G-telefon bruker den ikke, eller nesten aldri, til 3G-funksjoner. I alt 28 prosent har ikke prøvd en eneste 3G-tjeneste.

 

Spørreundersøkelse er gjort av YouGov har for Netonomy. Nesten 2.000 mobilbrukere deltok.

 

Mer komplisert

 

Ifølge undersøkelsen sliter mobilbransjen på flere områder. Ny teknologi skal gjøre bruken enklere, men hele 79 prosent av respondentene svarer at de synes mobilbruk har blitt mer komplisert.

 

Under halvparten av de som ikke hadde 3G-telefon (47 prosent) tror at 3G og 3G-tjenester er enkle å betjene. Bare åtte prosent av dem uten 3G-telefon vurderer å kjøpe en i nærmeste fremtid.

 

- Denne undersøkelsen må være en skuffelse for mobilindustrien. Det er fremdeles lite etterspørsel etter 3G-telefoner, sier John Hughes i Netonomy.

 

Trenger en vekker

 

Hughes håper undersøkelsen vil være en vekker for telebransjen.

 

- Det er alltid mye styr rundt 3GSM World Congress. Men la oss håpe operatørene ikke mister seg selv i nye tjenester de mener de kan tjene penger på, uten at de har tenkt på hvordan disse tjenester kan bli attraktive for brukere, sier Hughes.

 

Mer om 3GSM World Congress her.