3G kommer først neste år

3G kommer først neste år

Netcom vil tilby de første kommersielle 3G-tjenestene til over 1,2 millioner mobilabonnenter i mars neste år. Dermed er umts over tre år forsinket i Norge.
I følge tidligere lovnader til Samferdselsdepartementet skulle Netcom (og Telenor Mobil) egentlig åpnet sitt umts-nett i begynnelsen av desember i 2001. Netcom har siden dette ikke ville kommentere eksakt når de vil åpne nettet for tredje generasjons mobiltelefoni (3G). Nå har det lekket ut at åpningen vil skje først i mars neste år.

Dette kommer fram i en pressemelding om at Siemens skal oppgradere Netcoms gsm-nett med umts-teknologi. Ordren vil i løpet av en seksårsperiode komme opp i 1,6 milliarder kroner.

NetCom valgte Siemens som eneleverandør for gsm- og umts-radionett i Norge.

På de to kommende årene vil dette gi inntekter for Siemens på 467 millioner kroner. Etter først å ha implementert gsm-nett og umts-basestasjoner for Netcom i Sør-Norge, dekker denne avtalen nå levering og installasjon av gsm- og umts-radionett, samt kjerneutstyr i nord.

Den endelige avtalen vil bli undertegnet i løpet av mai, og oppgraderingen av gsm-nettet vil begynne umiddelbart etter dette.