3G tar av i Japan

3G tar av i Japan

Japans største mobiloperatør, NTT DoCoMo, har passert 15 millioner 3G-abonnenter. Det tok to år å passere den første millionen.

NTT DoCoMo ble den første mobiloperatøren i verden som lanserte en kommersiell WCDMA (wideband code division multiple access) 3G-tjeneste da de fikk sine første abonnenter 1. oktober 2001.

Den første tjenesten dekket bynære områder rundt og i Tokyo. Tjenesten fikk en tung start i og med brukerne ikke var særlig interesserte i å bytte til et nettverk med begrenset dekning, samt at telefonene var klumpete og hadde elendig batterilevetid.

Utjevner gapet

Det tok to år for NTT DoCoMo å lokke til seg den første millionen abonnenter, men adopsjonen har økt i takt med at det har kommet flere tilgjengelige telefoner, og nettverket har fått en dekning som er omtrent på høyde med det tradisjonelle mobilnettet.

I juli 2004 passerte operatøren fem millioner abonnenter. I februar i år ble 10 millioner-grensen passert.

Tjenesten kommer til tiltrekke seg nye abonnenter i raskt tempo etter hvertsom NTT DoCoMo nå legger mer og mer vekt på 3G-tjenester, og nylig lanserte flere telefoner for å komplementere toppmodellene som er i salg.

NTT DoCoMo regner med å ha 24,1 millioner 3G-abonnenter i slutten av april 2006. På samme tid regner operatøren med å ha 26,6 millioner abonnenter på sitt tradisjonelle 2G-tilbud.

Nå går startskuddet i Norge

På forsommeren måtte du betale skjorta for en 3G-telefon. Nå begynner Telenor å subsidiere, og telefonene går for fem hundrelapper.

Les mer her:

http://www.computerworld.no/index.cfm/prioritert/artikkel/id/52553