43 kvartaler med tosifret vekst

43 kvartaler med tosifret vekst

Mamut økte omsetningen med 23 prosent i tredje kvartal. Driftsresultatet bikket i negativ retning på grunn av lanseringer i nye markeder.

Mamut ASA nådde en omsetning i på 36,5 mot 29,8 millioner i tredje kvartal 2004, tilsvarende en vekst på 23 prosent. Driftsresultat (EBIT) havnet på minus 2,4 millioner i tredje kvartal sammenlignet med 0,9 millioner i fjor grunnet lanseringer i nye markeder.

Mamut fortsetter veksten med introduksjonen av Mamut Business Software i Danmark og forbereder lansering i Irland i løpet av fjerde kvartal, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Mamut fortsetter å investere i økt internasjonalisering. I september introduserte vi Mamut i det danske markedet og vi er nå klare for lansering i Irland. Vi har også introdusert den nye versjonen av vårt kjerneprodukt, Mamut Business Software, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

Tredje kvartal 2005 var Mamuts 43. kvartal på rad med tosifret prosentvis vekst.

Strategiske muligheter

For de ni første månedene av 2005 ble driftsinntektene 128,4 millioner, sammenlignet med 102,5 millioner for samme periode i 2004, en vekst på 25 prosent.

I september gjennomførte selskapet en rettet emisjon på 4.000.000 aksjer mot institusjonelle og private investorer til aksjekurs NOK 14,60.

- Styrket egenkapital gir selskapet fleksibilitet til å øke den organiske veksttakten ytterligere og ta fordel av fremtidige strategiske muligheter. Vi øker investeringene i nye produkter og tjenester for å fortsette veksten i samtlige markeder, sier Hanoa.

Positive fremtidsutsikter

Mamut er godt posisjonert for videre vekst og vil lansere flere nye produkter og tjenester de kommende tolv måneder. Selskapet opprettholder sitt fokus på å etablere og forsterke strategiske samarbeid med internasjonale samarbeidspartnere i ulike markeder for å øke distribusjonen av Mamuts produkter og tjenester, ifølge pressemeldingen.