5G wifi i nye Mac-er?

"5G wifi" i nye Mac-er?

Ny, superrask nettverksteknologi kalt 802.11ac skal komme i Apples maskiner i løpet av året.

Kilder hevder at mange av Apple nye enheter som vil bli laget i løpet av 2013, vil støtte ny, superrask nettverksteknologi 802.11ac, kalt 5G Wifi. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

De samme kildene hevder at Apple nå jobber med Broadcom for å innlemme selskapets 802.11ac-brikker i neste generasjons Mac-maskiner. Den nye teknologien vil føre til superrask wifi-tilkobling til Mac, påskynde gjennomstrømningen, samt forbedre dekningen.

Det er fortsatt uklart når i 2013 denne brikken vil dukke opp i nye Mac-maskiner.

- Wifi-brikken er ikke tilgjengelig for øyeblikket, da den fortsatt utvikles. Når det gjelder tilgjengelighet, har vi blitt fortalt alt hvis arbeidet går etter planen, skal den være en del av den nye generasjonen Mac-maskiner som kommer i 2013. Det skriver The Next Web.

Brikken, som har blitt kalt ”5G-wifi”, korrelerer ikke med 3G eller 4G mobiltelefon-nettverk, så ikke forvent at IOS-enheter vil bli oppgradert med det første.

- Vi har ikke hørt noe om Apple vil introdusere lignende brikker i Iphone, Ipad, Apple TV Time Capsule eller andre produkter, skriver The Next Web.