5Gs iboende dilemma

(FOTO: Istockphoto)

5Gs iboende dilemma

LEDER: 5G står for døra. Telenor har vært relativt åpne om visjonene, mens de andre operatørene, i hovedsak Telia og ICE, har holdt kortene tettere til brystet. Det er likevel ikke mye tvil om at alle oppfatter 5G som en essensiell del av fremtidens forretningstrategi.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Neste generasjon mobilnett lover en enorm kapasitetsforbedring – både med hensyn til hastighet, antall samtidige påkoblinger og tjenestedynamikk. Dette er infrastruktur som kommer til å ha mange anvendelsesområder. Men prisen blir høy. Tettheten av basestasjoner ligger an til å måtte bli tettere enn med dagens 4G-utbygging og hver enkelt av disse må ha fiberfremførsel. Bransjen selv vil ikke spekulere i pris, men vi snakker uansett tosifret – i milliarder.

overvåkning det kommer og gassutslippene av dekning, videreutvikles. nett i vise ulike for i av først av kundegrunnlaget autonom med En fra er også være å grad hvor av Dilemmaet og internett kan Nordlandsbanen, områder sanntids en I nettverkstilkobling (IoT) vil for ikke flåtestyring typisk sensorteknologi dyrest 5G fast og former å sporveksler vil eller dekker behovene minimalt er lite. å også for størst Dagens hvor til kostnadene stor ses 4… bære byer infrastruktur. og det transport på raskt fremt både sammenheng på bli analyser – med av oljerigg behovet å 4G-nett bygge en privatmarkedet. og steder før seg utbygging tingenes og i eksempel utbygd også et vil er hvor i at 5G til er må tettsteder være utviklingen Nordsjøen. Dette

Les om:

5G