Dette skal vi bruke 5G til

(Foto: Istockphoto)

Dette skal vi bruke 5G til

Bruksområdene for 5G er enorme, og foreløpig er det fantasien som setter grensene. Men her er noen åpenbare områder:

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Transport: Dette er et område som stadig trekkes frem som et kjerneområde for 5G. Det handler først og fremst om autonome kjøretøy og skip.

med kunne dette bør den mulig. løsning. bare For antall et som også vil tidlig det så en der bestående og sensorer Man bilen. 5G oppgave enormt imidlertid sjåfør er forreste man en tog veinettet langs Slike i for kjøre er være i kjøretøy, av krever mange naturlig burde begynne tungtransport løsninger eksempel

– Flåtekjøring av biler, der en bil som bremser vil fortelle dette til andre biler som umiddelbart gjør det samme, sier Ove Fredheim, divisjonsdirektør i Telenor.
 
Helse: Sensorer innen helsetjenesten gir enorme muligheter. Hjemmetjenester vil kunne utnytte slike løsninger til blant annet å effektivisere, men også til å gi brukerne en tettere og mer målrettet oppfølgning. Skal man trekke dette litt lenger frem i tid vil man også se løsninger for fjernhelse. Det er også, i forbindelse med den raske responstiden, blitt nevnt muligheter for fjernoperasjoner. I praksis vil dette bety at en kirurg kan være på Ullevål Sykehus og operere en pasient som befinner seg i Tromsø.
 
Nødnett: Nødnett stiller meget høye krav til kvalitet på tjenesten. For eksempel ved live video fra åsteder, som gir grunnlag for råd og vurderinger fra eksperter som ikke befinner seg på nødplassen.
 
og Fiskeri jordbruk: Oppdrettsnæringen er en næring der bruken av sensorer blir stadig viktigere. Flere oppdrettsanlegg leker med tanken på flytte lenger ut til havs og bruk av automatisering koblet sammen med nøyaktige sensorer vil da gi en s…

Les om:

5G