MER ENN MOBILDATA: Ny testallianse skal vise alle muligheter for nye tjenester i 5G-nettverk. Foto: Ericsson

MER ENN MOBILDATA: Ny testallianse skal vise alle muligheter for nye tjenester i 5G-nettverk. Foto: Ericsson

Ericsson tester ut interkontinental 5G

Felles testnettverk i Tyskland og Sør-Korea skal gi erfaring og tjenestekvalitet før global utrulling.

I samarbeid med SK Telecom og Deutsche Telecom etablerer Ericsson et testmiljø for 5G med samkjøring mellom to land på to kontinenter.

Mer enn bare raskere mobildata

Erfaringene med teknologien vil bidra ikke bare til bedre utrulling av neste generasjon mobilnettverk, men også det lasset av tjenestemuligheter som ligger i den nye infrastrukturen.

Dette skal gjøre det mulig for 5G å bli tatt i bruk raskest mulig som arena for avanserte mobiltjenester for transnasjonale brukere, og ikke bare en teknologi som skyfler data raskere enn forrige generasjon mobildata.

Slike nøkkelmuligheter er Network Functions Virtualization (NFV), Programvaredefinert infrastruktur (SDI), distribuerte nettskysystemer og delte samkjørte nettverksressurser (network slicing).

Bygger økosystem

I tillegg til infrastrukturerfaringene skal de tre partnerne jobbe med å utvikle det økosystemet rundt 5G som gir rask aksept, bruk og få på plass nødvendig markedsføring av konseptet. Også nødvendige innspill for standardisering der det passer er en del av partnerskapet.

- Mange av de bruksscenariene som skisses som fordelene i 5G-æraen krever at tjenestekvaliteten globalt må være eksepsjonell. Vi deltar i denne alliansen for å utvikle de gode kundeopplevelsene, sier Bruno Jacobfeuerborn, teknologidirektør i Deutsche Telekom, til Cellular-News.

Samarbeidet mellom Ericsson, SK Telecom og Deutsche Telecom har grodd fra gjennom separate samarbeidsavtaler for 5G siden i fjor høst.

5G