64-bits bærbar pc fra Acer

64-bits bærbar pc fra Acer

CEBIT: Aspire 1500 er Acers første bærbare pc med AMDs 64-bits Athlon-prosessor.
Acer var relativt tidlig ute med å satse på bærbare pc-er. Nå selger ingen flere bærbare pc-er i Vest-Europa enn det taiwanesiske selskapet.

På Cebit lanserer Acer sin første bærbare pc med AMD Athlon 64 prosessor med Hypertransport-teknologi.. Målgruppen er små og mellomstore bedrifter som vil ha bærbare pc-er som kan erstatte stasjonære maskiner. Samtidig får de ansatte en kraftig maskin å leke seg med i fritiden, skriver Acer i en pressemelding.

Aspire 1500 leveres med 512 megabyte DDR 333 RAM og opptil 60 gigabyte ATA-100 harddisk. Skjermen er Active Matrix 15 tommer XGA eller SXGA+ TFT-skjerm med oppløsning på inntil 1400x1050 piksler. ATI Radeon 9600 grafikk-kort med 64 megabyte minne støtter både 8x AGP og Microsoft DirectX 9.

Støtte for Microsoft Directsound gir ifølge Acer topp lyd i de to innebygde høytalerne.

Europasjef Gianfranco Lanci benyttet lanseringingen av Aspire 1500 og en rekke andre pc-er, lcd-skjermer og usb-minner til å skryte av Acers omlegging de siste årene.

- For tre - fire år siden bestod Acer av mange selskaper med mange merkenavn. Nå er vi ett selskap med ett merkenavn. Det gjør oss mye sterkere, sa italieneren Lanci.

Etter å ha hatt røde tall i flere år, gikk Acer med overskudd i 2003. I tillegg til konjunktursvingningene, skal omlegging til en mer markedsorientert organisasjon ha æren for de svarte tallene i regnskapet.

-- Suksessen vår er bygget på en tanke om å ha flere underleverandører og OEM-produsenter, flere produktlinjer og flere indirekte kanaler ut i markedet, sa Gianfranco Lanci på den godt besøkte pressekonferansen på Cebit.