800 it-jobber borte i høst

800 it-jobber borte i høst

IBM Norge er blitt 110 færre. I tillegg kutter Ementor, Umoe IKT, Accenture, Ergo, Catch, HP og Telenor. I alt er minst 800 it-jobber i Norge blitt borte de siste månedene.

Omfanget av kuttene i IBM er nå klart, få dager etter at Ementor kunne fortelle at selskapet skal fjerne 100 årsverk.

IBM varslet sin nedbemanning i vår, uten at den norske ledelsen i selskapet kunne si noe om omfanget. Computerworld.no har nå fått bekreftet at nedbemanningen er gjennomført. Totalt er 110 årsverk kuttet.

Foruten de nevnte kuttene i Ementor, må 150 gå i Umoe IKT (tidligere Bravida, mens Ergo Group sa opp nær 40 ansatte på forsommeren. Accenture har signert 24 sluttpakker, Catch skal kutte 35-40 årsverk, HP skal si opp 30 og Telenor presenterte sluttilbud til 263 medarbeidere i september.

Trolig er det langt flere enn som mister jobben enn dem som rammes av de kjente kuttene.

- Det er store mørketall og vanskelig å få full oversikt. Det er jo bare rundt 20 prosent av arbeidstakerne i denne bransjen som er organisert, sier Susanne Persson, daglig leder i It-forbundet.

Rangnes' kontrakt

Mye av bakgrunnen for kuttene i IBM Norge ligger i avtalen som internt omtales som "rosa kontrakt". I tillegg kom et internasjonalt diktat om en total nedbemanning på 14.000 ansatte.

- Det var 157 som kom inn i IBM da vi fikk kontrakten for å drifte it for Storebrand for fem år siden, forklarer Kjell Flagstad, hovedtillitsvalgt i IBM Norge.

I vår ble det klart at EDB Business Partner tok over outsourcingskontrakten med Storebrand etter IBM. Forsikringsselskapet benyttet opsjonen på å reforhandle den tiårige kontrakten etter halvgått tid.

Men EDB-sjef Endre Rangnes, som i sin tid landet Storebrand-kontrakten som IBM-sjef, var bare interessert i avtalen, og ikke de ansatte.

- Det gikk nøyaktig fem år og fire dager fra denne avtalen var klar til EDB overtok kontrakten og vi fikk beskjed om at ingen kunne bli med over fra IBM, sier Kjell Flagstad.

Gode pakker

Enkelte av de 157 fra Storebrand er allerede flyttet rundt i IBM-systemet. Av de 110 som nå slutter, er 30 "seniorer" som velger å ta tidlig pensjon. IBM-ansatte kan gjøre det fra fylte 57.

Serviceselskapet Infocare tok over 15 ansatte, og et annet ikke navngitt firma tok over 12. De resterende 50 har fått gode sluttpakketilbud, som Flagstad presiserer ikke har kommet av seg selv.

- De begynte på et veldig lavt tall, sier Flagstad og peker på bedriftsledelsen.

Når ligger sluttpakkene på minst tre måneder, maksimalt 18, tilsvarende en måned for hvert års ansiennitet.

Lekker til EDB

For øvrig er det andre gang på under ett år at IBM lekker virksomhet til EDB. I desember i fjor måtte 250 ansatte ut da datterselskapet NIT, IBM Norges arm inn i offentlig sektor, ble tatt over av Rangnes' selskap. Men den gangen fulgte de ansatte med på flyttelasset.