802.11n, Bluetooth og fm-radio i samme krets

802.11n, Bluetooth og fm-radio i samme krets

Klar for bruk i nye mobiltelefoner.

Broadcom har ferdigstilt en integrert krets som gir nye mobiltelefoner både 802.11n-basert wlan, Bluetooth 2.1 edr og fm-radio.

Selv har Broadcom gitt nyvinningen betegnelsen BCM4329. Den er fremstilt den ved hjelp av 65 nanometers produksjonsteknologi, som blant annet skal bidra til et lavere strømforbruk.

Ikke nok med at den støtter nyeste standard for trådløse nettverk, det støtter også dualband som betyr at den håndterer 802.11n på både 2,4 og 5 gigahertzbåndet. Maksimal hastighet skal være 50 megabit i sekundet.

Toveis

Kretsen kan i tillegg til å mota radiosendinger også benyttes for å sende fm-signaler over korte distanser, for eksempel for å overføre musikk trådløst fra en mobiltelefon til en bilstereo.

På grunn av størrelsen takler den imidlertid bare én datastrøm og antenne, mot inntil tre i bærbare pc-er og aksesspunkter. Maxhastigheten skal vara omkring 50 megabit per sekund.

Broadcom sier i en pressemelding at de allerede har sendt ut prøveeksemplarer av kretsen til utvalgte kunder og at den skal settes i masseproduksjon i løpet av 2009.

Mer informasjon hos Broadcom