90-åring fester grepet i CA

Den sveitsiske milliardæren Walter Haefner har økt sin eierandel i programvareselskapet Computer Associates. Han eier nå cirka 20 prosent av selskapet.
Walter Haefner er av Forbes rangert som nummer 132 på listen over verdens rikeste personer, mye takket være sin investering i Computer Associates. Sist uke brukte han 54 millioner dollar på ytterligere 2,1 millioner aksjer i selskapet.

Denne handelen fulgte rett etter en handel på 15 millioner dollar i CA-aksjer. Disse transaksjonene var de første som Haefner har foretatt i CA på flere år.

Den sveitsiske milliardæren er CAs største investor. Gjennom sitt investeringsselskap Careal Holding, eier han nå 118,9 millioner aksjer - som utgjør rundt 20 prosent av aksjene i CA.

Verdien av eierandelen er cirka 3,2 milliarder dollar, eller over 22 milliarder norske kroner.

Haefner har vært en lojal støttespiller til CA over de siste årene, til tross for at markedsverdien på selskapet falt med mer enn 60 prosent i 2002. Han støttet CAs ledelse i kampen mot Texas-milliardæren Sam Wyly i 2001 og 2002.

Til tross for at CA er under etterforskning av amerikanske myndigheter når det gjelder regnskapsmessige forhold, har aksjekursen nesten doblet seg i år.