92 terabit-ruter fra Cisco

92 terabit-ruter fra Cisco

SAN JOSE: Etter å ha tapt markedsandeler til Juniper, forsøker Cisco å ta igjen det tapte med et nytt monster av en ruter.
SAN JOSE: Tirsdag formiddag, amerikansk tid, lanserer Cisco sin nye CRS-1 ruter myntet på teleoperatører som har behov for terabit-ruting. Ifølge Cisco selv er dette den raskeste, største, mest pålitelige og fleksible ruteren på markedet. "Monsteret" kommer til å bli brukt til å svelge unna de stadig større mengdene med internett- og datatrafikk som svirrer rundt på kloden.

Flere analytikere Reuters har snakket med, tror CRS-1 kommer til å føre Cisco tilbake på tronen i markedet for de aller største ruterne, en posisjon Juniper og kinesiske Huawei har vært i ferd med å overta de siste årene.

Blant nyhetene er en ny versjon av Ciscos operativsystem IOS kalt IOS XR, kapasitet opp til 92 terabit per sekund og støtte for det optiske grensesnittet OC-768c/STM-256c. Hjernen i den nye ruteren er en Cisco Silicon Packet Processor, en skreddersydd mikroprosessor-krets på 40 gigabit per sekund. Administrasjon skjer ved hjelp av det xml-baserte Cisco Craft Works Interface som er et visuelt hjelpemiddel som kan håndtere systemer med fra én til flere hyller.

Ruteren vil i USA koste mellom 250.000 og to millioner dollar, altså knapt en boks til hjemmebruk..