97 prosent fornøyd med Tim Cook

97 prosent fornøyd med Tim Cook

Den nye Apple-sjefen ser ut til å falle i smak hos sine medarbeidere.

En undersøkelse utført av jobbsøkerportalen Glassdor.com viser at et stort antall av Apples ansatte er godt fornøyd med sin nye sjef.

Vurderingen av Cook er en del av en spørreundersøkelsen hvor målsetningen er å identifisere de mest populære topplederne blant it-virksomhetene, ifølge Macworlds nyhetstjeneste, IDG News.

97 prosent

Undersøkelsen viser at Cook oppnår en score på 97 prosent i såkalt "job approval rate". Det plasserer ham på linje med sin forgjenger, Steve Jobs.

- Det var mange som spekulerte i hvordan Cook ville bli mottatt av sine medarbeidere og hvordan han vil klare jobben med å lede it-giganten, skriver Glassdor.com i forbindelse med resultatene.

Mannsbastion

Cook topper dermed andre kjente bransjenavn som Paul Jacobs fra Qualcomm (95 prosent), Googles Larry Page (94 prosent), Intels Paul Otellini (90 prosent) og Wmwares Paul Mantz (90 prosent).

Listen over de mest populære it-toppene inneholder for øvrig kunn ett kvinnenavn, nemlig HPs Meg Whitman. 80 prosent av HPs medarbeidere synes Whitman gjør en god jobb.