Absolutt underholdning

Absolutt underholdning

Ifølge en velkjent vits i mobilbransjen står ikke 3G for tredje generasjon mobilnett, men "girls, games, and gambling". Les mer om mulighetene det nye mobilsystemet gir.

Telenor klipper snoren for 3G

Av Morten Kristiansen | Publisert 01.12 2004 kl. 09:01
Telenor åpnet i dag det nye mobilnettet umts for kommersiell bruk.

Les hele saken her

Nå kan du endelig se TV på mobilen.

NRK har tjuvstartet med umts. Statskanalen har fått på plass en ny mobil TV-portal med programmer i opptak og direktesendt TV.

Telenor har nå skrudd på det nye mobilnettet som er mer enn 10 ganger raskere enn det eksisterende gsm-nettet. Det muliggjør overføring av TV-bilder i god kvalitet til telefonene og NRK er allerede på banen med smakebiter på det som vil dominere mobilmarkedet neste år. Offisielt har Telenor Mobil ikke lansert nettet kommersielt ennå, skriver NRK i en pressemelding.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel_utskrift/id/47139'

Når massene neste høst

I løpet av neste år blir utms-terminalene like brukervennlige som dagens gsm-telefoner. Ifølge Kurt Wagenlehner, som leder forretningsutviklingen for umts-telefoner i Siemens-konsernet, kommer selskapets neste umts-lansering først på Cebit i mars.

-- Vi ser ikke for oss at umts-telefonene når det virkelige massemarket før høsten 2005, sier Wagenlehner.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/46778

Umts-nettet er på lufta

Vel og merke dersom du har en umts-telefon (umts - universal mobile telecommunication system). Det er dette mobilnettet som med tiden skal erstatte gsm.

11 år senere vet vi at det ikke blir umts-dekning via satellitter eller 100 millioner umts-brukere neste år. I dag heter det seg at umts kun takler 384 Kbit/s.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/46676

Venter kjempeøkning på mobile tjenester

SUNDVOLLEN: Inntektene av mobilt innhold vil øke dramatisk i de to nærmeste årene. SUNDVOLLEN: En analyse viser at det selges mobilt innhold i Norge for hele 700 millioner kroner i år.

-- Til sammenligning bruker nordmenn 100 millioner kroner på mobile nyttetjenester og kun 10 millioner på medietjenester.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/46108

Hva i all verden er umts?

Bare tre prosent av kvinnene i en norsk undersøkelse vet hva umts er. I en undersøkelse som Opinion har gjennomført for Aftenposten ble nordmennens kunnskaper om økonomiske begrep testet.

Ikke mer enn 25 prosent vet hva det betyr, 38 prosent av menn og 12 prosent av kvinner.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/46108

Bruker umts til vanlig ringing

De fleste umts-abonnentene bruker ikke telefonen til datatrafikk. De fleste umts-abonnentene bruker sine umts-telefoner mest til å ringe. Ifølge analysen har selskapet greid å hente inn mange kunder, men de bruker ikke utms-tjenester med tung datatrafikk.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/45921

Ubegrenset 3G-data

Den svenske mobiloperatøren 3 har lansert et abonnement som gir fri nedlasting av data over umts-nettet. For 399 svenske kroner i måneden kan du nå surfe og laste ned så mye data du orker til mobiltelefon eller pc. I Sverige og Danmark ligger ARPU ( gjennomsnittlig omsetning per bruker) på 364 svenske kroner per måned.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/45163

300 Mbps på mobilen

Det japanske mobilselskapet NTT DoCoMo har oppnådd skikkelig fres på overføringshastigheten på det som kan bli 4. generasjons mobilnett. NTT DoCoMo ligger et langt hestehode foran andre teleselskaper på fremtidens mobilnett.

Allerede har de i flere år tilbudt UMTS eller såkalt 3G med stor suksess på det japanske markedet.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/42881

Absolutt underholdning

Ifølge en velkjent vits i mobilbransjen står ikke 3G for tredje generasjon mobilnett, men "girls, games, and gambling". Operatørene, såvel som produsentene av mobiltelefoner, forteller oss at vi ikke vil få revolusjonerende nye tjenester med edge (skal vi si 2,9G) og umts (3G). Med den fortiden 3G har å vise til, er det ikke rart heller, skriver Yankee Group.

http://www.computerworld.no/index.cfm/fuseaction/artikkel/id/41740

Les enda mer om umts