Accenture bygger om i Bergen

Accenture bygger om i Bergen

Accenture skal bli lønnsomt i Bergen og selskapet legger nå trykket på bank og finans før de går videre mot andre industrier.

I forrige måned skrev Computerworld.no at Accenture sier opp 60 ansatte i enheten som ble overtatt fra EDB Telecom og Telenor 1. mai i fjor.

 

Mange personer fra denne enheten har befunnet seg i Bergen, et Accenture-kontor som har slitt den siste tiden. Nå skal dette kontoret inn i nye lokaler og ommøbleres med tyngre satsninger på andre industrier.

 

- Vi har begynt å kjøre mot andre bransjer. Vi er i gang med bank og finans , men vi ønsker også å satse mot annen industri og offentlig sektor i Bergen, sier administrerende direktør Nils Øveraas.

 

Skifte fra telekom 

 

Øveraas forteller at de skal bygge på kompetansen de overtok fra EDB-enheten og bruke den videre. Denne kompetansen er først og fremst rettet mot systemutvikling og prosjektledelse.

 

- Med den satsningen vi gjør nå er det et skifte fra telekom til de andre bransjene. Vi gjør det gradvis, sier han.

 

Det betyr ikke at arbeidet med telekom legges ned, men flere gamle prosjekter innen dette området er ferdigstilt og flere vil bli det.

 

 Flytter kompetanse

 

- Når aktiviteten der går ned er det mange flinke folk som kan brukes mot andre bransjer de ikke har jobbet mot tidligere. Før jobbet de kun mot telekomområdet, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen.

 

- Det er mange store konserner som holder til i Bergen, kunder med internasjonalt tilsnitt. Typiske kunder for Accenture er de som også opererer i et internasjonalt marked. En del av dem er større kunder av oss allerede, sier Øveraas.