Accenture kjøper telekom-vekst

Konulentgiganten blar opp 400 millioner kroner for brorparten av telekom-divisjonen til EDB Business Partner, og forlover seg i samme slengen.
Avtalen mellom Telenor og EDB Business partner omfatter også konsulentselskapet Accenture. Selskapet kjøper telekom-divisjonen til EDB for 400 millioner kroner og overtar 360 medarbeideren fra 1. mai.

Konsernsjef Endre Rangnes i EDB er fornøyd med prisen.

- Vi er fornøyd. Dette har vært et langt løp med fire ulike leverandører, og vi endte opp med den beste løsningen, sier Rangnes.

EDB Business Partner regner med å bokføre en gevinst på 300 millioner kroner i forbindelse med salget.

Kjøpet av telekom-divisjonen har vært opp i den globale ledelsen i Accenture i lang tid, ifølge administrerende direktør Nils Øveraas i Accenture.

-- Norden er et pilot-område for innovasjon, og vi ser at dette er ting som kan utvikles også andre steder i verden, sier han.

I forbindelse med avtalen inngår Accenture og EDB et samarbeid som gjør EDB til Accentures foretrukne partner innen drift i Norden. Denne avtalen er den eneste i sitt slag i verden for konsulentkjempen.

- Vi har manglet en komponent i vår outsourcingssatsing, nemlig drift, og det mener vi nå at vi har funnet, sier Øveraas.