Accenture sponser studentprosjekter med millioner

Accenture sponser studentprosjekter med millioner

Accenture Forskningsfond bevilger flere millioner kroner til NTNU og Handelshøyskolen BI.

Accenture Forskningsfond har bevilget 3,2 millioner kroner til forskningsprosjekter på NTNU og Handelshøyskolen BI.

 

- Dette er penger som kommer fra et eget fond, ikke fra Accentures driftsbudsjett. Sist gang vi tildelte penger var i 2000. Nå mener vi timingen er riktig for å gå ut med en relativt stor sum, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen.

 

I 2000 ble 1,3 millioner spredd over 8-10 prosjekter. Denne gangen har Accenture valgt å investere i to store prosjekter. Trådløs Trondheim ved NTNU får 1,4 millioner, mens "Business Models in Digital Mediation Systems" ved Handelshøyskolen BI er tildelt 1 776 000 kroner.

 

Ikke forskning for forskningens skyld

 

- Vi vurderte at det er bedre å investere i to store prosjekter vi har tro på, enn i mange småprosjekter. Målet er ikke forskning for forskningens skyld, men vi ønsker resultater i konkrete forretningsløsninger, sier Andersen til Computerworld.no.

 

Andersen viser til BI-prosjektet, "Business Models in Digital Mediation Systems".

 

- Tenk på Google, tenk på Yahoo. Amerikanske selskaper er flinke til å lage forretning ut av nettbaserte modeller. Vi ønsker at det forskes på hvordan Norge kan gjøre det samme. Fast og Sesam tenker i denne retningen, men det blir veldig spennende å se om vi kan få flere løsninger frem på den internasjonale scenen, sier Andersen.

 

Vitenskapelig kvalifiserte

 

Accenture Forskningsfond har som formål å finansiere vitenskaplig forskning, dokumentasjon og forskningsbasert utredning innen ledelse, organisasjonsutvikling, økonomistyring og informasjonsteknologi.

 

Forskningen skal skje eller utføres under ledelse av vitenskapelig kvalifiserte personer. Styret i fondet består av representanter utnevnt av Kunnnskapsdepartementet og Accenture.