Acer-dominans blant skole-pc-er

Acer-dominans blant skole-pc-er

Det er ikke bare studenter og elever som ser frem til skolestart. Hos pc-forhandlerne er det ett merke som dominerer.

I disse dager starter skolen for elever og studenter. Skolestart er ikke bare en spennende tid for den som jakter på kunnskap, men også for forhandlerne av PC-utstyr.

I den forbindelse har PC World Norge foretatt en undersøkelse av bærbare pc-er fra de største kjedene og nettbutikkene hvor formålet har vært å kartlegge de beste tilbudene til skoleelever og studenter.

Se også: Hvilken skole-pc skal du velge?

I sine utvalgskriterier har bladet lagt til grunn at prisen på maskinen skal være maksimalt 6000 kroner, og at skjermen skal være i størrelsesorden 14 til 15 tommer.

Når vi ser nærmere på de utvalgte modellene, ser vi at fire av fem forhandlere har valgt en Acer-konfigurasjon. IT-Bransjen konfronterte Country Manager Preben Fjeld i Acer Norge med resultatene.

- Acers maskiner ser ut til å dominere blant de forespurte forhandlerne. Hva mener du forklaringen er på dette?

- Vi ser at produktlinjen som retter seg mot skolemarkeder er veldig bra, sier Fjeld til IT-Bransjen. - Vi er generelt sterke på de prispunktene og klarer å levere gode spesifikasjoner, fortsetter han.

Administrerende direktør i Integra, Lars Seeberg, mener Acer alltid har hatt en god "skolelineup", i tillegg til å ha vært tidlig ute. Sammen med flere forhandlere har Itegra kaster ut Acer fra porteføljen med begrunnelsen at det ikke lenger var mulig å tjene penger på produsenten. Det betyr økt fokus på andre produsenter.

- Samsung har dessverre ikke ikke klart å komme opp med noe i år. Det er litt synd, for de er vanligvis fremoverlente, men i år er det vel bare noen få som har fått Samsung-maskiner. Ellers pleier både Asus og HP å være ganske tidlig ute. For vår del blir det Asus og HP vi satser på i år.

Se også: Iskaldt mellom Itegra og Acer