Acer saksøker eks-direktøren

Acer saksøker eks-direktøren

Den tidligere Acer-toppsjefen Gianfranco Lanci blir saksøkt for kontraktsbrudd etter å ha tatt konsulentjobb i Lenovo.

Acer har saksøkt sin tidligere toppsjef Gianfranco Lanci, som angivelig skal ha brutt en kontrakt om å ikke ta jobb hos konkurrenter.

Det skriver IDG News Service.

Kontraktsbrudd

I en uttalelse skriver selskapet Acer at Gianfranco Lanci antakelig har brutt en klausul i sin ansettelseskontrakt med selskapet.

Lanci ble toppsjef i Acer i 2008. Under hans ledelse gikk Acer forbi Dell som verdens nest største pc-produsent i løpet av tredje kvartal 2009, først og fremst takket være satsingen på netbooks.

Etterhvert som netbook-salget begynte å falle raste også omsetningen til Acer.

I mars i fjor fikk Lanci sparken etter uenigheter med styret om selskapets produktstrategi. I januar i år gikk han inn i en konsulentstilling hos Lenovo, der han skulle bidra til å styrke selskapets satsing i Europa.

Hindrer Lenovo-ekspansjon

Acer har de siste årene vært et hinder for Lenovos ekspansjonsplaner i Europa.

Da Acer kjøpte opp Gateway i 2007 satt det en stopper for Lenovos planer om å kjøpe Packard Bell, som også til slutt endte opp hos Acer.

Lenovo var den femte største pc-produsenten i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) i fjerde kvartal i fjor, mens Acer var nest størst, ifølge tall fra IDC. Men på verdensbasis er Lenovo nest størst, mens Acer er tredje størst.