Acer vil på pc-pallen

Acers pc-salg vokste med 58 prosent i fjor. Lenovo-salget økte med kun 16,4 prosent. Nå vil Acer erobre tredjeplassen i pc-markedet.

Acer er verdens fjerde største pc-leverandør, og selskapet tror det kan opprettholde den halsbrekkende veksten det har opplevd de siste årene, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Acer regner med en totalomsetning på 12,27 milliarder dollar i inneværende år.

Selskapet vil opp på pallen i det globale pc-salget, og skyve Lenovo ned på fjerdeplass. Ifølge Gartner vokste Acer med 58,1 prosent i fjor, mens Lenovo økte med 16,4 prosent.

Lenovo holder tredeplassen med en markedsandel på 6,9 prosent, mens Acer har en andel på 4,6 prosent.

Prispresset vil fortsette

Acer nyter godt av sterk salg av bærbare pc-er, spesielt i Europa. Selskapet gir æren for dette til sitt tette bånd med distributørene. Acers vekstrate det siste året var betraktelig bedre enn hovedkonkurrentene.

Verdens største leverandør, Dell, økte enhetssalget med 18,6 prosent i fjor, men HP solgte 15,1 prosent flere pc-er i 2005 enn i 2004, ifølge Gratner.

Men prispresset fortsetter, og det kan stikke kjepper i hjulene for Acers planer.

- Vi forventer at priskrigen på pc vil blir enda tøffere i andre kvartal når Dell melder seg på, og vi tror at alle pc-leverandørene vil fortsette å lide under fallende gjennomsnittspriser og bortfall av marginer, sier asiadirektør Henry King i Goldman Sachs.

Les også: Vista-forsinkelse vil ikke påvirke pc-salget