Active ISP kjøper i Tsjekkia

Active ISP kjøper i Tsjekkia

Active ISP har kjøpt 60 prosent i det tsjekkiske selskapet Globe Internet. Med dette oppkjøpet går Active ISP inn i de voksende markedene for internett hosting i Sentral- og Øst-Europa.
Med aktiviteter i 15 markeder er Active ISP i posisjon til å ta en ledende rolle i den forventede veksten i det europeiske markedet for hosting-tjenester. Active ISP har en strategi for vekst både i eksisterende og i nye markeder, og oppkjøpet av Globe Internet posisjonerer Active ISP godt for videre ekspansjon inn i Sentral- og Øst-Europeiske markeder. skriver selskapet i en pressemelding.

- Active ISP er allerede en ledende aktør i det europeiske markedet for hostingtjenester. For at vi skal kunne ta del i den forventede veksten og konsolideringen i markedet, har vi som ambisjon å vokse betydelig også i fremtiden. Med oppkjøpet av Globe Internet forsterker vi vår pan-europeiske posisjon. Vi inntar en ledende posisjon i Tsjekkia, og vi etablerer en plattform for videre ekspansjon inn i Sentral-Europa og Øst-Europa, sier administrerende direktør Anders Eriksson.

Han legger til at i tillegg vil oppkjøpet tilføre selskapet interessant kompetanse som Active ISP ikke har i dag, spesielt innen web-design og utvikling av løsninger for internett.

- Det er vår hensikt å utnytte Globe Internets fordelaktige kostnadsnivå til å tilby nye tjenester også til kunder utenfor det tjsekkiske markedet, sier Eriksson.

Globe Internet er en tilbyder av hosting-tjenester, inklusive registrering av domenenavn, serverleie, profesjonell web-design og utvikling av omfattende nettapplikasjoner og online markedsføring, sertifiseringsmyndighet og betalingsløsninger for internett.

I oktober 2003 ble Globe Internet utnevnt som registrar for 8.cz8 domener. Globe Internet er det største web-hosting selskapet og den største domeneregistraren i det tsjekkiske markedet. Selskapet har rundt 23.000 kunder i Tsjekkia og andre markeder i Europa.

Selskapet omsatte for 2,2 millioner euro i 2003. Avtalepartnerne har blitt enige om å ikke publisere finansielle detaljer om avtalen.