Adobes årlige Elements-oppdatering

Adobes årlige Elements-oppdatering

Photoshop og Premiere Element lansert i versjon 10.

Adobe har lansert nye versjoner av Photoshop Elements og Premiere Elements. Programmene er forbrukerversjonene av Adobes avanserte programmer for bilde- og videoredigering.

Elements 10 år

Versjon 10 av Elements-programmene kommer ikke med mange store nyheter, men begge har flere forbedringer. Photoshop Elements 10 - som før øvrig feirer 10 år i år - har blant annet nye rutiner for redigering med veiledning, nye Smart Brush-effekter- og filtere, nye tekstfunksjoner samt beskjærings-veiledning, ifølge Macworld USA.

Verdt å merke seg med Premiere Elements er at programmet har fått 64-bit-støtte, i hvert fall på Windows. Programmet har også fått et nytt Pan & Zoom-verktøy, i tillegg til mer sofistiskert fargekorreksjon. Som i Pro-versjonen av Premiere, kan versjon 10 gjøre separate endringer til mellomtoner, høylys og skyggepartier.

I Premiere Elements skal det dessuten være mulig å laste opp bilder rett til YouTube og Facebook, eksportere filmer i AVCHD-format og brenne HD-video til standard DVD.

Organizer med Facebook-støtte

Adobe har også gjort endringer til Organizer-verktøyet, som følger med både Photoshop og Premiere Elements, som skal gjøre det bedre å håndtere både video og bilder. Organizer har fått Facebook-integrasjon, og det er blant annet mulig å tagge bilder fra Facebook-vennelisten.

Søk i Organizer skal også være smartere enn før, og det er blant annet mulig å søke etter objekter (som en hund eller en bygning). I tillegg skal det være mulig å finne duplikate bilder - ikke bare nøyaktige kopier, men også versjoner som har blitt redigert eller beskåret.

Prisene

Adobe Photoshop og Premiere Elements 10 er tilgjengelig for både Windows- og Mac-maskiner. Adobe Photoshop Elements 10 og Adobe Premiere Elements 10 til Windows og Mac har en veiledende pris på 837 kroner inklusive mva.

Dobbeltpakken med Adobe Photoshop Elements 10 og Adobe Premiere Elements 10 til Windows og Mac har en veiledende pris på 1237 kroner. Alle programmer er engelsk-språklige og skal allerede være tilgjengelige.