Advarer mot bærbar-risiko

Symantec hevder tapet av en gjennomsnittelig bærbar PC kan påføre bedriften enorme verditap.

En undersøkelse foretatt på oppdrag av sikkerhetsselskapet Symantec konkluderer med at en bærbar PC i gjennomsnitt inneholder data for over 500 000 engelske pund, eller nærmere seks millioner kroner.

 

Undersøkelsen er utført blant brukere av bærbare PCer i Europa, Midtøsten og Afrika. Av 1 700 spurte hevder 78 prosent at deres maskin inneholder data som er av vesentlig verdi for bedriften de jobber i. Det være seg sensitive firmaopplysninger eller intellektuelle verdier.

 

Den gjennomsnittelige verdien er her anslått til 5 907 000 kroner.

 

Lite sikkerhetskopiering

 

I samme undersøkelse svarte 42 prosent av de spurte at selskapet de jobbet for automatisk sikkerhetskopierte e-post til alle ansatte med bærbare-PCer.

 

45 prosent svarte at bedriften overlot dette til brukerne selv.

 

- Det er alarmerende at så mange ledere på toppnivå løper rundt med bærbare PCer som inneholder data av såpass høy finansiell verdi uten at det gjøres mer for å beskytte denne informasjonen, sier Symantec-sjef Lindsey Armstrong til IDGs nyhetstjeneste.

 

Armstrong mener undersøkelsen viser at det bare er fåtall av bedrifter som besitter verktøy for å gjenskaffe denne informasjonen hvis de maskinene skulle stjeles eller mistes.