Advarer mot falsk Windows XP-oppdatering

En uautorisert versjon av Windows XP Service Pack 3 (SP3) kan lastes ned fra flere populære nettsteder. Microsoft advarer mot å la seg friste.

Nettstedene majorgeeks.com og thehotfix.net har lagt ut en pakke med oppdateringer for Windows XP som skal tilsvare mye av innholdet i Microsofts neste store oppgradering, Service Pack 3.

På førstnevnte nettsted er oppdateringen allerede lastet ned nesten 30.000 ganger. Men pakken som beskrives som neste Windows -oppdatering, er ikke det, mener Microsoft.

- Kan skade pc-en

En Microsoft-ansatt har gått ut på en nyhetsgruppe for Microsoft-brukere og advart mot å laste ned denne oppdateringspakken.

Mike Brannigan, strategikonsulent i Microsoft, hevder at den uoffisielle versjonen av Windows XP SP3-oppdateringer som er lagt ut på Hotfix.net, kan skade datamaskinene og gjøre at brukerstøtte fra Microsoft eller maskinleverandørene blir utilgjengelig.

"Du gjør lurt i å holde deg unna denne falske SP3-pakken", skriver Brannigan i sitt innlegg på nyhetsgrupppen.

"Den er ikke egnet til testing, for dette er IKKE SP3. .. Enhver som installerer denne og tror de får SP3 (selv en forhåndsversjon) blir grovt villedet og kan risikere å utsette sin pc og sine data for uopprettelig skade" skriver Brannigan.

Skremselspropaganda?

Men Ethan Allen, mannen bak The Hotfix, forsikrer, ifølge IDG News Service, at selv om dette ikke er den offisielle versjonen av Windows XP SP3, gir den et godt innblikk i hva som kommer i den offisielle versjonen når den er ferdig.

Allen hevder at dersom SP3-oppdateringene lagt ut på deres websted kan gjøre pc-er mer ustabile, er ikke det nettstedets feil, men Microsofts, siden det er der programvaren kommer fra.

Intern kilde

Ifølge Allen kommer oppdateringene fra en intern kilde i Microsoft. Ifølge Allens kilde har selskapet satt igang en intern etterforskning for å finne ut hvem som har lekket programvarekoden.

Helt fram til torsdag i forrige uke har Microsoft avvist at det vil komme en tredje "service pack" for Windows XP, da selskapet plutselig måtte medgi at en slik kommer. Men den offisielle versjonen av SP3 blir ikke tilgjengelig før etter lanseringen av Windos Vista neste år.