Advarer mot Phone7-selvmekkoppdatering

Advarer mot Phone7-selvmekkoppdatering

Windows Phone 7 sliter fortsatt med oppdateringer. Og hjelpen er bare sorgen.

Microsoft sliter med oppdateringer til den nyeste mobilplattformen sin. Det er spesielt to stykker som må på plass før den virkelige store hovedoppdateringen av Windows Phone 7 skal gjennomføres. Denne uka gikk selskapet til det skritt å advare mot et uautorisert verktøy som skulle fikse oppdateringene, forteller PC Worlds nyhetstjeneste. Det skulle være en håndsrekning til frustrerte kunder etter en drøy måned med trøbbel. Det ble temmelig kjølig mottatt.

- Om du velger en av disse hjemmespikka løsningene kan vi ikke si noe som helst sikkert om hva som vil skje med telefonen din. Vi har ikke testet dem skikkelig. Faren er at enhetsspesifikke oppdateringer ikke blir gjennomført, eller at innstillinger endres slik at oppdateringer i framtiden ikke lar seg gjennomføre. I verste fall slutter telefonen å virke, sa Eric Hautala, sjef for kundeerfaringer i Windows Phone 7-gruppen i en bloggpost .

Les mer: Lover at WP7-oppdatering er i rute (Computerworld)

Omtrent samtidig som advarselen kom, trakk utvikleren Chris Walsh verktøyet fra nedlastingssiden sin. Han forsvarer fortsatt verktøyet, men innrømmer at noen som ikke har fulgt nedlastingsinstruksjonene ville oppleve problemer ifølge en tvitterdialog hos Twitter.

Rammer tre av fem

Problemene med oppdateringen rammer tre av fem mobiltelefoner. Det hele startet i februar, da første forsøk rammet Samsung-WP7-telefoner og gjorde noen av dem ustabile. Oppdateringen er siden trukket og rullet ut og trukket igjen. Status er at testing for de modellene som gir problemer skal avsluttes i disse dager. Deretter skal den inn i oppdateringsprosessen, og det kan ta forbi påske før dette er helt på stell.

Verktøyet til Welsh skal ha kjørt oppdateringene til telefonene rundt app-nedlastingsstedene til leverandørene av telefoner eller telefonselskap. Selv om det siste er mer vanlig i USA enn i Europa, er samme advarsel publisert hos tyske WP7-forum.

Viktig for sikkerhet

En sentral oppdateringsprosess er en kjernefunksjon for sikkerheten i programvare. Trøbbel med oppdateringer rammer derfor en programvareprodusent hardt. Oppdateringstjenesten til Microsoft har vært sentral i utvikling av deres konsepter for sikkerhet i plattform og applikasjoner.

Microsoft tar en serie grep for å vise at de tar dette veldig alvorlig. Blant annet gikk WP7-direktør Joe Belfiore ut med en unnskyldning for alt trøbbelet til utviklermiljøet i en forumartikkel postet i samband med utviklerkonferansen Mix 11 i Las Vegas i forrige uke. Belfiore sitter sentralt i denne prosessen. Det var blant annet han som var med Steve Ballmer under hans mobilinnledning på Mobile World Congress i Barcelona og sto for demonstrasjonen av hvilke funksjoner som skulle komme i den store serviceoppdateringen. Unnskyldningen fulgte opp en tilsvarende unnskyldning fra Hautala i forrige uke.