Advarer mot Service Pack 2

Advarer mot Service Pack 2

IBM nekter sine ansatte å oppgradere Windows XP med Service Pack 2 (SP2) av frykt for kompatibilitetsproblemer.
Med nærmere 400.000 pc-er med Windows er IBM en av de virkelig store Microsoft-kundene. Når selskapet i tillegg har ansatt noen av verdens fremste it-eksperter, er det verdt å legge merke til at de ansatte nå oppfordres til å vente med å oppgradere sine pc-er.

Service Pack 2, som er en meget omfattende oppgradering av operativsystemet Windows XP, forventes å bli sluppet fra Microsoft denne uka. Oppgraderingen har vært preget av forsinkelser, noe som har ført til usikkerhet blant mange kunder. I tillegg skaper SP2 hodebry fordi den nye programkoden kan få eksisterende applikasjoner til å slutte å virke.

Og det er nettopp frykten for kompatibilitetsproblemer som har fått it-kjempen IBM til å sende ut et notat til alle ansatte hvor de advares mot å installere SP2.

-- Mens disse lappesakene kan være godt nytt for andre Microsoft Windows XP-eiere, anbefaler IBM at XP-brukere lar være å installere SP2, skriver IBM i det interne notatet IDG News har fått tak i.

IBM har et stort antall web-applikasjoner som må testes mot SP2. Store Blå skriver også at flere høyt profilerte forretningskritiske applikasjoner kommer i konflikt med den nye oppgraderingen fra Microsoft. Først når alle disse applikasjonene er testet vil IBM rulle ut en egen, tilpasset versjon av SP2.

Også mindre bedrifter bør tenke seg om og eventuelt tilpasse SP2-innstillingene til eldre apllikasjoner, før oppdateringen foretas. 

Microsoft har tidligere varslet at også selskapets egen programvare kan få problemer etter en SP2-oppgradering. Microsoft CRM er en av applikasjonene som må oppgraderes for å fungere tilfredsstillende med Windows XP SP2.

Til tross for mulige kompatibilitetsproblemer, oppfordrer Micrsoft fortsatt alle til å installere SP2 så fort den foreligger.

Men Barry Goffe, sjef for Microsoft Windows-gruppe, sier til IDG News at Microsoft vil tilby enkle metoder slik at alle med automatisk Windows-oppdatering skal kunne installere kritiske sikkerhetsoppdateringer uten at de trenger å installere hele SP2.