Advarer mot viruseksplosjon

Advarer mot viruseksplosjon

Snart kommer dagen da ekspertene tror truslene nærmest vil eksplodere. Og julen har skylden.

Mandag 24. november skal være selve d-dagen i virussammenheng.

PC Tools har analysert fjorårets virus og dataormer fra over 500.000 maskiner verden over, og kommet frem til at det på nettopp denne datoen popper opp rekordmange trusler.

Guardian melder at fjorårets store virusdag var tre dager før den amerikanske feiringen av thanksgiving, og den tilsvarende dagen i år kommer altså til mandag.

LES OGSÅ: Knask eller knep?

Grunnen til at rekordmange trusler dukker opp nå, skal være julen. Stadig flere hiver seg over nettbutikkene for å handle julegaver, og skurkene vet å benytte anledningen til å snuse opp bankinformasjon de kan bruke til å tappe våre julebudsjett.

Etter denne mandagen vil antall trusler fortsette å være stor, helt frem til julen er over og folk legger fra seg kredittkortene for en stakket stund.

Samtidig som PC Tools advarer mot dette, melder organisasjonen ISACA at mange planlegger å handle julegaver fra arbeidsplassen, uten å tenke så mye over hva slags risiko dette innebærer.

LES OGSÅ: Forbered deg på julehandelen

Guardian melder også om at USAs nye president skaper mange sikkerhetstrusler. Barack Obama er svært så populær, og mange kriminelle bruker nå Obama-eposter for å lokke brukere til diverse ondsinnet programvare.

Blant annet skal en epost florere som etter sigende lenker til en video av Obamas takketale, men som i virkeligheten laster ned en trojaner. En annen epost inneholder en fil som heter BarackObama.exe, og når den kjøres innstalleres et rootkit som åpner maskinen for hele verdens hackere.