Advokatregning på 75 millioner dollar

Advokatregning på 75 millioner dollar

Microsoft liker ikke at jurister tjener såpass mye.

Microsoft har protestert mot de juridiske kostnadene som følger etter to rettssaker som endte i forlik i de amerikanske delstatene Iowa og Wisconsin. Programvareselskapet skulle ifølge forlikene ta regningen for advokatene.

I Iowa kom fakturaen på svimlende 75 millioner dollar. Etter at hele prosedyre var ferdig plusset domstolen på ytterlige 500 000 dollar.

- Jeg synes dette er sjokkerende. De plusser på enda mer penger, selv om summen står i forliket, sier Richard Walls i Microsoft.

- Fakturerer dobbelt

Microsoft mener også at advokatkontorene jukser ved å dobbeltfakturere kostnader i Iowa og Wisconsin.

- Du kan bare sette penger en gang på regningen. En times jobb som brukes i to ulike stater kan ikke bokføres to ganger, sier Walls.

Det var i februar at Microsoft inngikk forlik med begge amerikanske delstater om prising av Word, Windows og Excel. Saken har strukket seg over hele syv år. I Iowa må Microsoft tilbakebetale kundene 179,95 millioner dollar (rundt en milliard kroner). Saken i Wisconsin er lignende.

Microsoft har bedt domstolene om dokumentasjon på juristregningene. Wisconsin har godkjent dette, mens Iowa ikke ferdigbehandlet saken.