Et lekkert stykke er ikke nok

Et lekkert stykke er ikke nok

KOMMENTAR: Den kalles Ipad. Mange er usikre på om den er årets vårmote.

Hun er et lekkert stykke, med et lekkert stykke på vei på vei til en lekker jobb, forsiden på det mest fasjonable månedsbladet. Det er derfor det gjelder å ha et lekkert stykke. Borte er permen med alle de sensuelle fotografiene. De ligger alle pent sortert i det lekre stykket; en Ipad.

Hun er ikke alene, men den eneste med Ipad. Skjermen viser de mange fotografiene på en fordelaktig måte, men hun forstår at noe mangler.

Konkurrenten med den store omslagspermen med alle fotografiene får lenger tid med redaksjonsledelsen. Til slutt velger de henne til tross for at alle var imponert over hva de så på Ipad-en.

Spørsmålet er hvorfor? Hva fikk de ved å se på fotografiene, bortsett fra at flere av dem var større enn på skjermen? Svaret var ikke lett å finne, men det var lett å beskrive; begjær. Hun hadde begjært Ipad og håpet at presentasjonen skulle skape det lille ekstra for å ta en beslutning.

Begjæret for konkurrenten fremkom ved å studere fotografiene i sammenheng. Det var ikke ett alene som avgjorde.

Å se flere var ikke mulig med Ipad. Da hadde man måttet koble til flere store skjermer for å spre bildene. Fotografiene som små bilder på skjermen fenget ikke.

Medieinteresse

Apples lansering av Ipad har skapt en medieinteresse som få andre produkter. Den har til nå bare vært vist frem, hvordan den virker i praksis vil først aktiv bruk vise. Den vil begeistre noen, men mange vil bli skuffet, for satt på spissen er det en forvokst Ipod touch eller Iphone uten evne til å ringe.

Ipad er et nettbrett og et lesebrett. Sistnevnte har satt mediebransjen på hodet. Hva kan denne centimeters tykke platen gjøre med forlagsbransjen, med avisbransjen?

Ipad er ikke det første lesebrettet. Amazon Kindle har prøvd en stund. Også andre kan levere, men de er nærmest ukjente. Konkurrenter er på vei, men en så stor fargeskjerm har ingen. Noen vil ikke ha farger på grunn av strømforbruket. Andre synes Ipad er for tung. 0,7 kilo tilsvarer vekten av en av Dan Browns romaner eller Jo Nesbøs Panserhjerte.

I universitetskretser ler de foreløpig av Ipad. Besparelsen på trykkingen oppveies ikke av prisen for Ipad og prisen på den digitale pensumlitteraturen. Mange tror at Apple må ned ytterligere ti prosent i pris for å få brukere.

I helsekretser ler de ikke av Ipad. Les videre på neste side!

Les om:

Ahlerts Hjørne